Azets

Löneadministratör/lönekonsult

Gillar du att göra kunder nöjda, arbeta med kollegor du kan se upp till och samtidigt aktivt arbeta för din egen utveckling? Vi lönekonsulter arbetar med det vi älskar varje dag och vi vill ha med dig på vår resa!

Idag söker vi två medarbetare till vårt kontor på Kungsholmen (i sommar flyttar vi till nya lokaler i Solna Business park). Till vårt Hogia team och Agda team letar vi ni efter våra nya kollegor. Som namnen på teamen avslöjar jobbar vi i Agda eller Hogia men dessa behöver du inte ha erfarenhet utav, det kommer vi lära dig. I Agda teamet är vi 7 kollegor och I Hogia teamet är vi 14 kollegor. Du kommer komma in och ta över befintliga kunder som tidigare har legat på underkonsulter som vi har haft ett långt samarbete med.

Vi är alla lönekonsulter med ett helhetsansvar för våra kunder, det innebär att du som lönekonsult hanterar vissa delar själv och samarbetar tätt med dina kollegor i Rumänien. Du deltar i kundmöten, har kontakt med kundernas anställda och strävar efter att utveckla leveransen och kundrelationen. På Azets får du möjlighet till många karriärvägar i en stor koncern samtidigt som du omges av kollegor som brinner för samma sak, lönehantering och service!

Vi är ett glatt gäng som stöttar varandra under våra arbetstoppar, njuter av våra kontinuerliga massagetider och drivs av att ge den bästa servicen! Du som medarbetare på Azets har tillgång till vår utbildningsakademi för din kompetensutveckling och du har även möjlighet att kostnadsfritt certifiera dig hos Srf till auktoriserad lönekonsult.

Du kommer att få:

  • Svara på frågor från dina kunder och deras anställda, både lön och HR relaterade frågor
  • Kundansvar för dina kunder, vilket innebär kontinuerlig dialog och att delta på möten 
  • Arbeta konsultativt och rådgivande, både till kund men även till dina kollegor
  • Ansvara och genomföra lönekörningen för dina kunder 
  • Hantera tolkning av kollektivavtal, hantera reseräkningar och friskvårdsbidrag 
  • Arbeta aktivt för att vidareutveckla vårt sätt att arbeta och vi är nyfikna på din input
  • Aktivt bidra och till Azets strategi


Vem är du?
Antingen har du flera års erfarenhet av lönehantering eller så är du i början av din karriär. Vi kommer att kunna utmana dig på din nivå! Oavsett vad du har för erfarenhet sedan tidigare har du en stark drivkraft och ansvarskänsla. Vi behöver dig som trivs med att arbeta med moderna arbetssätt och IT-system och som tycker om att arbeta i team. Självklart kan du svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

Intresserad?
Ansök idag utan att behöva ladda upp ett CV! Svara på fem korta frågor så kontaktar vi dig inom kort om din profil är intressant. Har du frågor eller funderingar? Kontakta Cecilia Jerresand på 070 561 24 83 eller cecilia.jerresand@azets.com Intervjuer sker löpande.

 

Lönekonsult, löneadministratör, lönespecialist, löneassistent, lön, lönekoordinator, löneansvarig, payrole, konsult, lön

Dela på:
Län:
Stockholm
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Kontaktpersoner:
Cecilia Jerresand
tfn: +46 705612483
Företagets hemsida:
http://www.azets.se
Tillbaka till toppen